10 tips om te groeien als coach!

Ben je nog aan het zoeken als Coach? Heb je weinig afspraken? Lukt het niet om goed tot de kern te komen? Heb jij je doelgroep nog niet helder?

Deze 10 tips gaan je helpen! 9 jaar geleden ben ik begonnen met Q4 Profiles. Ik heb daarin erg veel geleerd over gedrag van mensen. Ik heb gezien hoe effectiviteit wordt vergroot door het gebruik van de juiste analyses. Sinds ik deze tips toepas is mijn onderneming gegroeid. Daarom deel ik graag de 10 belangrijke tips die mij hebben geholpen.

1. Coaching begint met:
Zelfkennis (waar ben ik goed in en waar moet ik nog aan werken),
Zelfwaardering (kan ik waar ik goed in ben ook delen met anderen),
Zelfvertrouwen (mezelf zijn en daar in geloven).

2. Zorg voor een goede voorbereiding, weet wie je klant is, wat is de hulp/coach vraag.
Om dit helder te krijgen stel ik de volgende vragen:
a. Wat (wat is de hulp vraag, wat wil je bespreken of mee geholpen worden)
b. Waarom (waarom wil je dit, waarom is deze vraag belangrijk voor jou)
c. Hoe (hoe ziet de uitkomst eruit voor jou, wanneer heb je het gevoel dat je geholpen bent)
d. Wie (heb ik me voldoende voorbereid, wie zit er tegenover mij, wie zijn er nog meer betrokken)
Dit zijn voor mij de belangrijkste vragen om mee te beginnen. Als je deze vragen kunt laten aansluiten op de communicatie volgorde van jouw klant, bereik je direct het optimale resultaat.
De vraag is dus met welke vraag begin je, de wat, waarom, wie of hoe?

3. Voor het begin van elk traject zet ik altijd een gefundeerde analyse in. Dit helpt mij de juiste context te creëren voor het gesprek. Een Q4 Persoonlijk Stijl (DISC) profiel creëert de context waarin je het gesprek met je klant voert.

4. Stel altijd de vraag die jij als coach belangrijk vindt, durf vragen te stellen om tot de kern te komen van de hulpvraag.

5. Presenteer je klant de oplossing, welke uitdaging ga jij voor ze oplossen.

6. Focus op je specialiteit als coach en stem je doelgroep hierop af. Hierdoor creëer je voor jezelf herkenbaarheid en een niche in jouw markt.

7. Passie, betrokkenheid, integriteit en wederzijds respect maken van jouw klanten ambassadeurs.

8: Maak van je passie je werk en het gevoel van werken verdwijnt. Energie is wat je ervoor terugkrijgt.

9. Doe altijd meer dan je belooft en overtref door je betrokkenheid en passie de verwachtingen van je klant.

10. Blijf jezelf ontwikkelen plan tijd voor jezelf in om te leren en nieuwe inzichten in jouw niche op te doen. Blijf leren, leren leren….

Ik wil je graag helpen om je coaching te laten groeien. Een onderdeel is de analyse. De juiste analyse is nodig om tot de kern te komen en om je inzicht te vergroten. Ben jij klaar voor je eigen persoonlijke profiel en je zelfkennis te vergroten? Maak dan je persoonlijke profiel online, en dat is helemaal gratis. Gratis is ook echt gratis, je hoeft niks te betalen. Na het invullen van de vragenlijst ontvang je een beknopt profiel van ons per e-mail. Durf je het aan?

Heeft het je geholpen? Laat even een berichtje hieronder achter. Ik vind het leuk om wat van je te horen.

Delen = fijn!

/>