“Don’t compare your chapter 1 with someone else’s chapter 20.”

Een nieuwe blog van Roy over onder andere DISC

Roy Ramdjanamsingh

Oprichter en directeur van Q4 Profiles en als gedragsanalist deelt hij graag zijn kennis met jou.

Nieuwe generaties, ze komen eraan. Met allemaal hun eigen inbreng, kwaliteiten en valkuilen. Ongeduld, vrijheid, autonomie, zingeving…. Allemaal onderwerpen die je terug ziet komen in de verschillende onderzoeken die online zijn te vinden.

Een generatie die in 2020 volgens onderzoek 35% van de mondiale beroepsbevolking zal uitmaken is die van de Millenial (geboren 1980 – 1995). Een generatie die in 2020 tussen de 40 en 35 jaar oud zal zijn.

Uit eigen onderzoek blijkt dat in de levensfase tussen de 35 – 55 jaar oud iets belangrijks gebeurt. Op verschillende terreinen gaan zich vragen opdringen. Van dit is wat ik wil, naar is dit nog wel wat ik wil? Ouders die ouder worden en wellicht verzorging nodig hebben. Is dit nog wel de relatie die ik wil? Willen we een gezin stichten of misschien uitbreiden? Gaan we verbouwen of verhuizen?

Allemaal vragen die “breintijd” in beslag nemen en ervoor zorgen dat als 3 van deze onderwerpen tegelijk aandacht vragen je productiviteit tot wel 40% daalt. Hoeveel indirecte kosten zijn dat voor jou als werkgever?

Kunnen we daar iets aan doen? Nee, maar we hebben wel invloed hoe we hier mee omgaan! Zowel als persoon als organisatie.

“Life is 10% what happens to us and 90% how we react to it.”

Howard R. Swindoll

Maakt dat het dan makkelijk? Nee zeker niet, maar het geeft ons wel de handvatten actief aan de slag te gaan. Daarom vind ik Emotionele Intelligentie zo’n krachtig instrument! Het geeft je, zeker in combinatie met DISC, een enorm groot inzicht in jezelf.

Hoe ga je om met tegenslagen? Ben je in staat je emoties te herkennen en deze in te zetten om naar een positieve uitkomst toe te werken? Ben je in staat je emoties te uiten? Is de omgeving veilig genoeg dit te doen?

De kosten van burn-out, overspannenheid en andere psychologische klachten lopen in de miljarden per jaar. Dat gaan we niet tot 0 kunnen reduceren, maar ik ben ervan overtuigd dat we mooie stappen kunnen maken.

Door persoonlijke aandacht, persoonlijke coaching, onderling begrip vergroten, een veilige omgeving te creëren en elkaar de ruimte te geven het eigen talent te ontplooien. En geduld. Gras groeit niet sneller door eraan te trekken. Dat geldt ook voor een carrière.

En toch merk ik in (bijna) alle coaching gesprekken die ik heb dat daar de sleutel ligt:

· Werk / privé balans
· Communicatie over wederzijdse verwachtingen
· Geduld
· Helderheid in eigen wensen en doelen
· Zelfvertrouwen (“Am I good enough?”)

Ik ben erg enthousiast over de stap die met de consultants van Q4 Profiles gaan zetten. “The next big thing” zoals we al eerder hebben aangegeven. Een combinatie tussen verschillende instrumenten die allemaal iets anders meten.

DISC om te kijken hoe je de dingen doet, hoe je communiceert en hoe je jezelf manifesteert.

Je Persoonlijke Waarden als kompas voor wat goed voelt en wat niet. Waarom doe je de dingen zoals je doet?

Je Persoonlijke Interesses om te zien waar je energie van krijgt, want waar je energie van krijgt dat houdt je het langste vol.

Je Emotionele Intelligentie om in kaart te brengen in hoeverre je in staat bent je eigen emoties te herkennen en op een zodanige manier in te zetten dat het voor alle partijen positief is.

En er komen nog meer instrumenten aan om jou te helpen in je carriére. Dat kan zijn in loondienst, maar ook als zelfstandig consultant, psycholoog of andere professional die met mensen werkt.

Daarom zetten we de deur open en nodig ik je van harte uit om de lezing Emotionele Intelligentie bij te komen wonen op 30 augustus aanstaande in Aalsmeer.

Deze lezing kun je geheel kosteloos bij komen wonen! Ik wil mijn kennis graag met mensen delen die net zo enthousiast zijn als ik en de kansen zien die er liggen.

Kansen om een positieve bijdrage te leveren in het leven van mensen.

Ik ontmoet je graag dus meld je aan en voel je welkom.

Warme groet,

Roy

P.S. Naast de lezing Emotionele Intelligentie organiseren we ook de Q4 Profiles DISC Introductie Training. Op www.q4profiles.nl staan de data en locaties vermeld.

Verbeter je communicatie door meer inzicht in jezelf en in de ander.