“For every minute you are angry you lose sixty seconds of happiness.” – Ralph Waldo Emerson

Een nieuwe blog van Roy over onder andere DISC

Roy Ramdjanamsingh

Oprichter en directeur van Q4 Profiles en als gedragsanalist deelt hij graag zijn kennis met jou.

In mijn vorige artikel heb ik je kort meegenomen in mijn persoonlijke reis naar het punt waar ik nu ben. Oprichter/eigenaar van Q4 Profiles. Een jaarlijks sterk groeiend en gezond bedrijf met de ambitie en drive een positieve bijdrage te leveren aan het leven van mensen.

Zowel op de werkvloer als privé. Het blijkt namelijk in veel gevallen deze werk/privé balans te zijn die voor uitdagingen en vaak zelfs problemen zorgt. Burn-out/overspannenheid, voldoening, zelfvertrouwen en twijfels.

Maar zoals gezegd begint het met zelfkennis, wat zich vertaald in zelfwaardering en met als ultiem doel het zelfvertrouwen te vergroten.

De quote die ik heb genoemd slaat in eerste instantie meer op de temperamenten van DISC. Zo is boosheid/woede vaak geassocieerd met een direct/dominant temperament (in DISC vaktermen een D-Temperament). Waar ik heen wil is dat we dit meer in de context gaan zien, want laten we eerlijk zijn: elk temperament kan boos worden, alleen is de lengte van het lontje verschillend. Daarom willen we benadrukken dat je alle vier de DISC-temperamenten hebt en dat de intensiteiten invloed hebben op hoe je communiceert / je manifesteert.

Maar goed we dwalen af. Voor een uitgebreide toelichting op DISC nodig ik je graag persoonlijk uit om deel te nemen aan een inspiratiesessie. Dan overhandig ik je kosteloos je Persoonlijke Stijl (DISC) Profiel.

Waar ik het nu over wil hebben is Emotionele Intelligentie. Waarom? Omdat dit “The next big thing” is! In leiderschap, persoonlijke ontwikkeling, (executive) coaching kom ik steeds vaker tot de conclusie dat de uitdagingen en inzichten verder gaan dan DISC, Waarden of Interesses! Het gaat steeds vaker over of je in staat bent je eigen emoties te herkennen en je handelen zo aan te passen dat dit voor alle partijen een positief effect heeft.

Dit is de kern van Emotionele Intelligentie zoals ik het beleef en wil overbrengen aan mijn coachees, maar ook aan mensen die als trainer/coach actief zijn. Ik ben erg ongeduldig deze kennis te delen, omdat ik erin geloof dat we met deze inzichten zowel werkgever als werknemer verder kunnen helpen.

Meer inzicht, meer onderling begrip, meer onderlinge verdraagzaamheid en het maximale halen uit elkaars potentie. Dat vraagt nogal iets. Toch kom ik weer bij de kern. Het vraagt in eerste instantie om naar jezelf te durven kijken. Meer zelfkennis.

Ik heb mogen ervaren dat het instrument EQ-i 2.0 deze inzichten weet te brengen. 15 afzonderlijk meetbare factoren, waarbij het draait om balans! Even kort meer over EQ-i 2.0.

Het instrument meet 5 samengestelde schalen:
– Zelfperceptie: in hoeverre ben je in staat (jouw) emoties te begrijpen
– Zelfexpressie: in hoeverre ben je in staat je emoties en gevoelens te uiten
– Interpersoonlijk: in hoeverre ben je in staat (diepgaande) relaties aan te gaan en te onderhouden
– Besluitvorming: in hoeverre ben je in staat om emoties te gebruiken betere beslissingen te nemen
– Stressmanagement: hoe ga je om met uitdagingen

Maar het instrument gaat verder! Elk van deze schalen heeft drie subschalen die gemeten worden. Ik zal er eentje toelichten die erg tot de verbeelding spreekt, zeker als al bekend met de DISC methodiek van Marston.

Impulscontrole: een subschaal van besluitvorming. Het vermogen om impulsen te weerstaan of te vertragen. Zie je de link met bijvoorbeeld DISC temperamenten al ontstaan?

Vanuit de Emotionele Intelligentie zeggen we dat een lage impulscontrole zorgt voor snel handelen en bijvoorbeeld de verleiding niet kunnen weerstaan. Maar hoe ziet dat eruit als we kijken naar de combinatie met DISC temperamenten?

Stel je voor een hoog D-temperament (ja je hebt ze alle vier, maar voor het verduidelijken van het voorbeeld noem ik specifiek deze). Van nature een snelle beslisser, risico nemend, doel/resultaat gedreven met een lage impulscontrole. Wat denk je dat er op de werkvloer gebeurd of privé als deze persoon de doelstelling niet dreigt te halen en een “kans” ziet die niet helemaal zuiver is?

Stel je voor dat deze persoon een hoog D-temperament heeft met een hoge impulscontrole. Compleet andere uitkomst? Wellicht, geen garantie. Wat we wel weten is dat iemand met een hoge impulscontrole in deze situatie het moment van beslissen langer uitstelt of de verleiding langer kan weerstaan.

Wat zegt dit dan? Het voorbeeld laat zien dat we met deze persoon hele specifieke uitdagingen kunnen benoemen en kunnen ontwikkelen! Uiteraard afhankelijk van de context.

Ja, dit is een simpel voorbeeld, maar wel een duidelijke. Ik hoop dat jij mijn enthousiasme hoort over deze combinatie van DISC en Emotionele Intelligentie en vooral de kansen ziet die voor het oprapen liggen.

Ben jij net zo enthousiast als ik? Dan wil ik je graag persoonlijk ontmoeten op 25 april in Aalsmeer! Dan gaan we dieper in op Emotionele Intelligentie, het EQ-i 2.0 instrument en de combinaties met onder andere DISC.

“Life’s tragedy is that we get old too soon and wise too late.” – Benjamin Franklin

Je hebt de kans om versneld kennis op te doen die ik heb opgedaan door het bijwonen van de sessie op 30 augustus en een voorsprong te nemen in de wereld van training/coaching, want ik geloof erin dat deze wereld snel aan het veranderen is.

In mijn volgende artikel ga ik hier dieper op in. De werknemer van morgen, soft skills en hoe ik daarnaar kijk.

Liever een persoonlijk gesprek? Neem contact op!

Warme groet,

Roy.

P.S. Dit blog is een onderdeel van een serie van 4. Volg mijn LinkedIn pagina om volledig op de hoogte te blijven! In mijn volgende blog zal ik verder ingaan op Emotionele Intelligentie.

Verbeter je communicatie door meer inzicht in jezelf en in de ander.