“Thousands of candles can be lighted from a single candle, and the life of the candle will not be shortened.” – Buddha

Een nieuwe blog van Roy over onder andere DISC

Roy Ramdjanamsingh

Oprichter en directeur van Q4 Profiles en als gedragsanalist deelt hij graag zijn kennis met jou.

Na jaren van studie, vliegen, praten en praktijkervaring opdoen is het zover! We gaan met Q4 Profiles de volgende grote stap zetten in het landschap van gedrag.

In een serie van vier artikelen / blogs wil ik je meenemen in deze reis. Sterker nog ik nodig je uit om mee te gaan in deze reis om daarna je eigen route uit te stippelen.

Is dit het nou
Mijn reis begon in een tijdperk waarin ICT goed op gang kwam. Met ons eigen bedrijf in hardware en software groeiden we snel. Nieuwe collega’s, nieuwe relaties, meer omzet en meer geld. Veel personeel en het managen van mensen. En rond mijn 30e een groeiend gevoel van is dit het nou?

Langzaam begon deze vraag steeds meer aandacht te vragen. In mijn eigen zoektocht kwam ik tot de conclusie dat het tijd was iets anders te gaan doen en mijn passie voor mensen actiever te gaan volgen.

Wat beweegt iemand? Waarom doet iemand wat hij doet? Ik merkte dat deze wondere wereld van mensen en gedrag steeds meer aandacht kreeg en ik besloot mijn bedrijf te verkopen.

Na het lezen van een boek over psychometrie was ik verkocht en tot op de dag van vandaag bén ik verkocht! Elke dag zie ik mooie dingen gebeuren die voortkomen uit de belangrijkste eerste stap: meer zelfkennis!

In mijn zoektocht naar meer zelfkennis heb ik de afgelopen 20 jaar meerdere studies gevolgd in het binnen- en buitenland om hier kennis in op te doen. Een ander credo dat ik erg waardevol vind is “Master your subject”. Daarom ben ik op zoek gegaan en heb ik nauw samengewerkt met en geleerd van onder andere Dr. Michael J. O’Connor. Een autoriteit op het gebied van DISC en ik kan wel zeggen, na meer dan 1.600 persoonlijke uren, mijn mentor.

Marston
Het boek van Marston, de jaren met O’Connor en andere autoriteiten in dit vakgebied motiveerden mij om het zelf te gaan doen! Grootste pijn in de (DISC) instrumenten die er te krijgen zijn is dat het vertalingen zijn. Omdat bij taal en communicatie de “hoe je het zegt” belangrijker is dan het “wat je zegt” ben ik zelf aan de slag gegaan. Eigen onderzoek en validatie, in Nederland (en andere landen inmiddels), hebben geleid tot een volledig Nederlands profiel, waarin taal en cultuur zijn meegenomen. Ik nodig je uit het zelf kosteloos uit te proberen!

De grote stap
“Maar wat is dan die grote stap?” Daar kom ik nu op. Ik wil verder gaan. Verder dan die buitenste laag waar ongeveer 2.700 verschillende instrumenten voor te vinden zijn. Ik wil écht aan de slag met mensen. Daarom introduceren we Emotionele Intelligentie (EQ-i 2.0). Maar we gaan verder, want we gaan Emotionele Intelligentie combineren met DISC!

In de coaching gesprekken die ik heb gevoerd hebben zowel de coachee als ikzelf vele malen kippenvelmomenten gehad, omdat er dingen ineens kraakhelder werden. Er kwamen antwoorden op onbeantwoorde vragen en er kwamen concrete plannen op basis van nieuwe inzichten.

De kennis die ik hierin heb opgedaan wil ik delen. Zoals de quote al zegt zal een kaars niet uitgaan door zijn vuur te delen en ik geloof erin dat door kennis te delen we allemaal beter worden!

Daarom nodig ik je uit om volledig kosteloos de lezing over Emotionele Intelligentie bij te komen wonen in Aalsmeer op 30 augustus aanstaande. Neem je collega mee! De deur staat open voor elke professional die meer wil weten over communicatie, gedrag, persoonlijk leiderschap, persoonlijke ontwikkeling, training en coaching.

Kortom iedereen die te maken heeft met andere mensen en zichzelf graag wil ontwikkelen.

“To succeed, jump as quickly at opportunities as you do at conclusions.” – Benjamin Franklin

Grijp jij deze kans? Ik ontmoet je graag!

Liever een persoonlijk gesprek? Neem contact op!

Warme groet,

Roy.

P.S. Dit blog is een onderdeel van een serie van 4. Volg mijn LinkedIn pagina om volledig op de hoogte te blijven! In mijn volgende blog zal ik verder ingaan op Emotionele Intelligentie.

Verbeter je communicatie door meer inzicht in jezelf en in de ander.