Q4 Clue 477

Geslaagd of (nog) niet geslaagd?

Als jouw kind geslaagd is: van harte gefeliciteerd! Waarschijnlijk is er veel reden voor een feestje en ligt de focus straks op de vervolgopleiding of misschien wel de eerste baan. Dit noemen we gunstige omstandigheden waarin je weinig ‘verkeerde dingen’ kunt zeggen en het niet afstemmen op de voorkeur van de ander waarschijnlijk weinig irritatie opwekt.

Helaas horen ook vandaag weer een hoop kinderen dat ze een herkansing hebben of zijn gezakt… Dit betekent teleurstellingen alom. Dit noemen we ongunstige omstandigheden en er is een kans dat bij een verkeerd woord of zin de sfeer niet veel beter zal worden…

Daarom hebben we “wat je wel en niet moet zeggen” geschreven en hieronder gepubliceerd. In de hoop dat je er iets aan hebt! De platinum rule: “behandel iemand zoals diegene graag behandeld wil worden”. Met dit schema proberen we nieuwe inzichten te delen met je.

Vragen en feedback zijn altijd welkom! Gebruik hiervoor het contactformulier onderaan de pagina.

Misschien dat je op basis van de genoemde situaties en zinnen al een goed idee hebt welk temperament het meeste voorkomt bij je kind. Mocht dit niet het geval zijn dan hebben we onderstaand een aantal tips per voorkeursstijl.

Het mooie aan DISC is dat je alle vier de temperamenten in je hebt. Onder gunstige omstandigheden kun je deze ook allemaal (langer of minder lang) aanspreken en laten zien. Het gaat er juist om dat je onder ongunstige omstandigheden (bijvoorbeeld na het horen van slecht nieuws) dit niet kunt en zult terugkeren naar je persoonlijke temperament voorkeur.

Benieuwd naar je eigen persoonlijke stijl? Vul onderstaand je gegevens in of maak direct kosteloos een beknopt profiel via de button!