Q4 Clue 520

Je hart luchten

Herkenbaar?

Je hart luchten = iemand over de problemen vertellen die je bij je draagt. Hoe doen de verschillende stijlen dat? Of niet.

Als de D-stijl in ons wat op zijn of haar hart heeft zal dat er direct uitkomen. Zonder veel rekening te houden met de gevolgen. Maar emotioneel gerelateerde zaken komen er veel minder snel uit. Kan gezien worden als ‘tonen van zwakte’…

Van nature vertrouwd deze stijl anderen snel en deelt ook van alle stijlen zijn of haar emoties het gemakkelijkst. Natuurlijk kan (zal…) dit ‘afgestraft’ worden. Tegen je gebruikt worden. Dan kan deze stijl hier wat voorzichtiger in worden.

Zal niet direct tegen de persoon in kwestie zijn of haar hart luchten. Maar wel tegen een vertrouwenspersoon. Vooral een luisterend oor is dan belangrijk. Maar of dit het probleem oplost is een tweede natuurlijk. Kan het opkroppen.

Ook deze stijl zal niet snel emotioneel worden – of het moet echt, echt heel erg oplopen. Een piekerende binnenvetter als je niet oppast. En als het er dan uit komt oppassen dat het niet te hard, cynisch of spottend wordt geuit.