Q4 Clue 521

Thuiswerken

Herkenbaar?

Soms wordt het van je verwacht, soms is het handiger of gewoon geen andere optie gezien de omstandigheden (het weer of verkeer). Hoe gaan de verschillende stijlen hiermee om?

Deze stijl komt het vaak wel goed uit. Geen tijdverspilling aan het woon / werkverkeer én geen lastige vragen en afleiding van collega’s! Moet zich dan wel thuis goed kunnen afzonderen. Maar vanuit de taakgerichte behoefte een prima optie!

Geen probleem voor een keertje, maar als dit structureel wordt dan kan (zal…) het energie gaan kosten. Vooral het gemis van interactie met anderen, de collega’s. Kan ook snel afgeleid raken en met andere dingen dan werk bezig zijn. Liever niet dus.

Werkt het liefst samen met de vaste teamleden. Maar af en toe kan best. Dan is wel van belang dat de instructie vooraf duidelijk is. Anders stokt het. Even iemand vragen te helpen is er namelijk niet bij. En maak het aan de huisgenoten heel duidelijk, niet storen!!

Alleen werken heeft de voorkeur voor de C-stijl in ons. Vooral wanneer er secuur werk moet worden gedaan. Als dat mogelijk is vanuit huis geen probleem. Wel van belang dat deze stijl toegang heeft tot alle informatie en systemen om het werk correct te kunnen uitvoeren.