Q4 Clue 523

Pitchen

Herkenbaar?

Wie kent het niet, een bijeenkomst waar je moet pitchen. Voor de één een fluitje van een cent, de ander zweet peentjes… Hoe doen de kleuren dat?

Draait er zijn of haar hand niet voor om, gaat recht op het doel af. Ook in een pitch. Wisselt het verhaal net zo gemakkelijk om als dat op dat moment beter uitkomt. Heeft een scala aan pitches paraat die hij of zij op elk gewenst moment tevoorschijn kan toveren.
Kiest ter plekke de pitch die gewenst is. Om de zaal mee te krijgen en om het liefst ook snel de lachers op de hand te krijgen. Het kan dan wel wat van de hak op de tak springen. Maar pakt het podium en pitcht alsof het dagelijkse praktijk is.
Voor een groep staan is niet echt een S-stijl ding maar doet het wel. Eerst goed over de hoe-vraag nagedacht. Hoe dit te gaan volbrengen. Waarschijnlijk nog geoefend. Werkt wel het liefst altijd en overal met dezelfde pitch. Heeft er over nagedacht en het werkt, dus waarom veranderen?

Stelt zichzelf allereerst de vraag wat het doel is van deze pitch. Voor welke mensen, welke bijeenkomst, Hoeveel tijd heb ik et cetera. Vervolgens gaat deze stijl diep nadenken welke informatie hij of zij kwijt kan in deze pitch en bouwt die vervolgens logisch op met een begin, midden en slot.