Q4 Clue 533

Sportfans

Herkenbaar?

We zien regelmatig verschuivingen ontstaan in de populariteit van sporten. Zo scoorde het WK voetbal voor vrouwen erg goed en is bijvoorbeeld ook de Formule 1 sinds Max meerijdt heel populair geworden. Hoe werkt dat bij de verschillende stijlen?

We willen graag winnaars zien! Of op zijn minst moet er een goede kans zijn dat ‘we’ kunnen winnen. Dit is een stimulans voor deze stijl om een sport te gaan volgen. Anders is het niet interessant.

Wanneer iets populair wordt, komt het vanzelf op je radar. Anderen hebben het er over. Dit kan betekenen dat deze stijl het ook zal gaan volgen. Zeker als er een ‘samen element’ inzit.

Misschien was je al lang fan van een bepaalde, eerst nog niet zo populaire, sport maar trad je daar niet veel mee naar buiten. Beperkt incrowd groepje. Maar nu ‘opeens’ is iedereen fan! Apart wel…

We willen verbaasd worden door de prestaties en (technische) acties. Iets zien wat jezelf niet kunt. Bewondering. Dus wanneer het niveau hoog genoeg is en voldoet, dan volgt deze stijl ook.